Slik holder du feriebudsjettet

feriebudsjett

Sommeren er straks her og de fleste av oss vil ta ut ferie i løpet av et par måneder. Som vi alle vet så stopper lønningene å tikke inn på konto når vi avvikler ferie. Heldigvis får vi feriepenger (for de som opptjente dette i fjor) som skal kompensere for både lønn og ekstra penger som går med til ferie. Men selv om mange av oss får inn litt ekstra på kontoen nå i juni måned, så kan det raskt forsvinne ut av kontoen nå som det snart er ferietid.

Mister kontroll over økonomien

En av grunnene til at vi har en tendens til å miste kontroll over økonomien i ferien er at vi ikke sjekker kontoen like ofte som vi vanligvis gjør. Det kan skyldes at man ikke har en mobilbank som gir deg tilgang på saldo og ikke minst siste kontobevegelser. Det kan også være det at man selv er klar over at det har gått litt for varmt for kortet, slik at vi unngår å sjekke saldoen før vi kommer hjem fra ferie. Så for å unngå disse situasjonene så må du sørge for å installere mobilbank (som da er lett tilgjengelig på ferie) og for all del sjekke kontoen med jevne mellomrom. Aldri utsett sjekk av saldoen bare fordi du tror det kan ødelegge litt av stemningen på ferie. Da har man i hvert fall muligheten til å redusere bruken resten av ferien – om forbruket har vært langt høyere enn planlagt.

Alt trenger ikke å koste penger

Selv om man har ferie så behøver man ikke gjøre alt som koster penger for å kunne koble av og nyte en etterlengtet ferie. Finn på aktiviteter som ikke koster skjorta, som for eksempel å gå turer, fiske, bade og så videre. Det er først når man skal ta med familien på flest mulig turistattraksjoner som det virkelig kan spise et stort jafs av feriebudsjettet – uten at det behøver å gi en bedre ferie. Sjekk «Ting å gjøre» fra Tripadvisor for å få tips til aktiviteter i nærområdet.

Bruk minst i begynnelsen av ferien

Har man tatt ut 5 uker sammenhengende ferie fra jobben, så er det ganske mange dager som feriepengene skal holde. Det er derfor dumt å bruke mesteparten de første ukene, for så å måtte snu på hver eneste krone de siste ferieukene. Da går garantert også litt av gleden med ferie bort.

En fin kontroll er å se om man har mer enn halvparten igjen på feriebudsjettet når halve ferien av tilbakelagt. Hvis det er tilfelle vet man at man kan bruke mer penger resten av ferien, uten at feriebudsjetter sprekker. Kanskje man til og med kan unne seg en liten sommergave?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *